Saturday, August 01, 2009

Another Zafri

30 July 2009 yg lepas, aku selamat melahirkan seorang lagi bb boy..berat 3.5 kg secara c-zer..kat sini aku nak skit pengalaman ngeri aku semasa nak melahirkan 2nd bb ni..


27 July 2009, aku admitted di Hospital Serdang sebab gula aku tinggi..so, dorang nak monitor sedangkan due date aku 28 July 2009..Pada 28 July 2009, doktor check 'jalan' aku still tak bukak lagi..1 cm jer..so pukul 2 ptg, doktor induced kali pertama..kul 4.30 pagi (29 July 2009), doktor datang lagik nak check jalan dah bukak ke belum..still 1 cm..lepas tu doktor induced for the 2nd time..kali ni kul 5.30 pagi, perut aku dah rasa memulas-mulas cam nak b***k..doktor check jalan dah bukak 3 cm & darah + lendir pun dah start kuar..kul 7.13 mlm (29 July 2009), aku dimasukkan ke labour room sebab jalan dah bukak 4 cm..masuk2 je labour room, doktor pecahkan air ketuban & bagi drip..selama 12 jam, ktorg tunggu (aku & hasben), jalan hanya bukak 8 cm, last2 doktor decide bersalin secara c-zer..masa tu aku tak bleh nak citer camne sakitnya nak bersalin normal ni..dah aku respek kt ibu-ibu di luar sana yg berjaya melahirkan anak-anak mereka secara normal..dan pada masa tu juga aku teringat kt mak aku ...

kat sini aku attachkan gambo another Zafri sebab nama belakang aku tak pikir lagik..






10 comments:

amie said...

congrates midot.. dh tmbah sorang yerk.. 2-2 hero.. kurus arr lpas ni..
so bila balik segamat...?
aku ingat ko xde masalah.. rupanya gula tnggi.. ptutlah induce.. tp xpe smua slamat.. giler weii sakit 12jam.. aku lahirkan alisha skit dari 11mlm smpai ke 1.27 pg pn dh rasa nyawa kena tarik.. tp lpas kuar tu nikmatnyaaa.....
so dh start breastfeed ke blum?

aLoNg@Na said...

Congrate midot..sgt comel 2nd bby ko..msti besar nti hensem mcm abg dia gk..brt bby ko lbh 0.1kg dri danish..ko 8cm baru czer,alg 4cm terus xbukak2 dh..12 jam dlm LR..mmg sgt sakit time tu..2 pglmn ler alg rasa..cm time bsalin jer xnormal,kna czer gk..dak danish ni pn leh tahan gk besarnya...
ko kt umh sri kmbgn ker skang..?

.:Iz-AnN (",):. said...

dot...30 June ke 30 Julai...tak baik ko tipu kitaorang tau...hehehe...

midot said...

amie - gula aku tinggi..aku pun tak tahu aku kena induced sebab gula aku tinggi..hehhee...bukan giler lagik..cam nak meroyan aku dlm labour room tu..dah start..ari pertama lagik..tapi bb blum nak menyusu byk..tapi aku dah mintak tips dari izan..hehhe..aku balik segamat ari rabu ni..jom arr turun umah atok aku..ko ajak zana & diba skali..

along - thanks..doktor tu nak gak suruh midot bersalin normal sebab anak pertama dah c-zer..

izan - hehehe..dah 2 kali c-zer ni, byk urat putus zan..

~aSHa~ said...

tahniah midot...semoga sihat2 ye dlm pantang ni....nanti ada la kawan oltromen tu...ehehehe....

amie said...

uikkss.. nak ajak g segamat ke..? jauh tu.. agak2 buah2 kat kmpung tu ada lg ke..? insyaAllah klau diizinkan ke sana.. aku smpai arr. tp tulah.. letih wooo jalan jauh ni..

*Miss Geli^ said...

tahniah dottt....

midot said...

asha - thanks..tapi abg blum nak geng dgn adik..

amie - aler..bukan jauh mana pun..satu johor gak..

nogha - thanks..anak ko dah sihat ke??

lin_cute said...

Tahniah Midot sekeluarga....Bertambah seri ler ada baby boy baru...Kimi tak jeles ker dah ada adik baru ni....So apa2pun dah selamat semuanya...dan selamat berpantang plak.....

fuzzypeach said...

Midot.. congrats... :)