Wednesday, July 15, 2009

Boring

Ari ni aku cuti sampai bersalin kot..memandangkan takde pengalaman sakit2 ni, so, tak berani lah plak aku nak pi opis di saat2 menunggu ari ni..perut setakat ni asik dok mengeras jer..smlm ktorg (aku & cayunk) pi spital Serdang..pinggang & perut sakit tetiba..doktor check contraction ada tapi setiap 15 minit & jalan tak bukak lagik..so, aku dibenarkan balik dulu..satu mlm tak dpt tido nyenyak melayan sakit pinggang aku..pagi ni pinggang ok skit tapi kat lower part aku sakit skit..dah ada tanda2 ke tu?? aduss..risau ni..tak bleh nak duduk..baring pun cam boring jer..mak & abah otw dtg..

*bb..jgn lah buat mak sakit yer..kesian kt mak..kecikkan badan ye time nak kuar tu..heheh..

11 comments:

afdni said...

huhu.. atutnyerrr..aku plak yg tumpang nervous midot..

p/s:nnt baby dah 2 wks cmtu lemme know yer..nnt bleh wat session tuk baby ko..hiks hiks hiks..

*Miss Geli^ said...

insyallah,
everything will be ok...

.:Iz-AnN (",):. said...

mak...jangan lupa ye...mohon dipermudahkan semenya...

Echa said...

nak bersalin dah ke dot.. aku doakan moga semenya selamat ek... banyak baca doa nabi nuh tu... aku dulu pun tak sempat sempat.. sakit tu lagi kuat.. lupa dah seme.. hehee

aMiE said...

dh nak dkat tu... doctor tak buat VE ke..? CTG buat tak?
aku plak yg risau ni.. nak buat mcm mana.. ari2 aku dngar org b;salin.. labour room dkat ngan office..
mudah-mudahan senang arr ko b'salin.. kuar tnda coklat2 atau lendir tu kira dh dkat arr tu.. masa aku dulu akak2 kt tmpat keja ckp skit b'salin mcm senggugut.. tp kalikan arr ngan 10...

aLoNg@Na said...

alg doakan semenya bjln ngn baik,insyallah..
sabar dan bykkan tawakal pd Allah..
stp detik seorg ibu menahan kesakitan tu,psti akan ada hikmahnya..amalkan jg bc surah 3kul tu....

midot said...

yunni - 2 weeks?? aku pantang kt johor..camno?? 2 bulan, bleh tak?? heheh

gha,izan & along - doakan yer..

echa - sakit dia kejap dtg kejap tak..

amie - air & lendir takdak lgk tapi perut asik mengeras jer..setiap 15 minit..ada ubat tahan sakit ke ek??

~aSHa~ said...

semoga semuanye selamat..kuatkan semangat ye

::It's Me:: said...

semoga ko dipermudahkan bersalin...

aMiE said...

mana ada org makan ubat tahan sakit time.. tu normal arr.. org kta brixton hicks.. mmg tak lama dh tu.. tp slagi jalan tak bukak .. mmg blum time arr tu.. lain arr klau dh overdue doktor mmg induce je... klau takde jalan lg.. nmpaknya ke bilik bedah arr..

midot said...

amie - tulah pasal..doktor tu sengih je tgk aku..dlm hati dia mesti dok ngutuk..biar betul budak ni..nak buek camno, takde pengalaman..