Thursday, July 09, 2009

37 ++ weeks

Baru balik dari check-up @ Hospital Serdang...so far alhamdulillah..bb ok..aku pun ok..tadi dah dpt surat admitted..27th July ni klau still tak bersalin, aku kena induced..takutnya coz tak pernah bersalin secara normal..berat bb as at tadik check-up 3.2 kg..kira besar ke tu?? dulu Hakimi 3.3 kg..bersalin @ 36 weeks..












8 comments:

.:Iz-AnN (",):. said...

selamat maju jaya dot...moga ko leh beranak secara normal...baru dapat rasa nikmat beranak...hehehe...

midot said...

hopefully nak gak rasa..tapi cuak + takut gak ni...heheh..

.:fyzz:. said...

hmm betoi kata izan tuh...nikmat yg sebetulnya bila kita beranak secara normal..aku harap ko selamat semuanya midot...take a good care...

midot said...

thanks pijot..ko bila nak tambah family ni?? hehehe..

~aSHa~ said...

aku copy ucapan mereka la jugak..semoga semuanye selamat ye....org kata kalo preknen susah (muntah2,alahan teruk)...bersalin mudah...aku la salah satu model yg dimaksudkan itu...ehehe

laila syakila said...

kak midot...jgn risau, x saket sgt lah beranak normal tu...nmpak jer n dengar jer seram...terutama gunting menggunting n jahit menjahit tu ha...x saket la...rase sket2 jer ...yg penting, time menjahit tu, akak pndang muke baby...gerenti x saket...mcm sy gtu la buat...tgk jer muke baby tu...yg penting jugak, akak kene think positive biler saket tu...jgn tensyen2 taw...sbb biler kte tensyen, bebi kte punye lubang bawah tu akan terbuka...tu yg jd istilah bebi dah berak sblm dia kuar tu...maknenye kte tgh tensyen la...kalo saket tu, tarik nfs dlm2, pegang la ape benda pun dgn kuat dan tahan...byk2 kan selawat, istighfar...jgn tensyen2 tau...tgu la kehadiran baby tu...sgt la syok bersalin nie...sy setitik pun x nanges time bersalin...nanges sbb terharu tgk baby ler..ehehehhe sangat tak saket...amalkan baca surah mariam, luqman, yusuf, at taubah, akak tiupkan dlm air msk, buat minum selalu...dan mase mandi tu, baca ayat la ila ha illa anta, sub ha naka inni kuntum minazzolimin...baca banyak2 smpai la baby kuar...mmg dipermudahkan Allah...mintak maap dgn family, suami...jgn risau la ye...hehehehehehehehehe senang2, visit blog sy ek...

midot said...

gdah - ko bersalin senang?? bestnya..hopefully aku cam ko lah..

laila syakila - firstly, sorry, tak sure sapa ni ek..akak tgk gambo tapi tak nampak..secondly, thanks for sharing the info..very details..tima kasih bebanyak..

laila syakila said...

ehhehehehehehe kte nie anak sepupu nye nora tu ler...ehhehehehehe apsal x nmpak...hheheheheheh good luck ye kak...