Wednesday, December 15, 2004

TiGeR cuP

malaysia menag..! wwooohhooo..!!!!

semalam (14 Dec) aku ajak ayang pi stadium bukit jalil tgk bola.. tiger cup.. team malaysia punye last game dlm group.. takde choice.. kene menang gak lwn thailand.. kalo tak menang mcm takde can la nak masuk semi..

kitorang sampai tak awal sgt.. kire cukup2 je la.. line nak beli teket panjang.. tapi gerak laju gak.. kitorang masuk dlm kul 8.30.. org sume pi carik seat.. kitorang pi window shopping dulu carik jersey/t-shirt malaysia..

start game ok.. not so bad.. players pun ok.. kecuali khalid jamlus la.. tensen je tgk die.. adik kat belakang kitorang pun bengang dok terjerit2 (dgn suara tak pecah lagik) suruh tukarkan khalid tu.. game fight.. tapi mase injury time tu kitorang geram betui kat ref.. patutnye dapat penalti.. tapi ref kata play-on.. pastu thailand counter attack.. score.. malaysia down 0-1..

half time kitorang buat pertandingan "sapa dapat baling botol kat linesman".. hehehh..

tapi 2nd half memang bes.. mase tengah2 tu saravanan masuk.. baru la forward kita nampak menarik sket.. mamat tu mmg rajin.. kalo die tak dapat bola pun die akan buat org lain dapat bola.. pastu die yg feed.. tapi last2 khalid jugak yg score.. tak kisah la.. janji malaysia dapat 2 gol dlm 2 minit.. yeayyeeeaahh..

tu la first time aku tgk bola kat bukit jalil.. dgn ayang aku.. :-)

1 comment:

midot said...

yuuhhuu...
malaysia menang..
seronoknyer...tak sia2 gi..
dah le first time tgk game kat stadium...
cuma tak sempat nak beli jersi malaysia jer..
takpe..utk semi final nanti, nak gak pakai jersi malaysia...
baru seronok...