Monday, November 29, 2004

Segamat

sabtu lepas (27 nov) aku pi segamat dgn ayang.. objektif utama nak pi kenduri.. tapi dah alang2 menyeluk pekasam biar sampai bulu ketiak la.. segala2 nak kaver.. tapi alhamdulillah la byk mende sempat kaver.. dah tu plan mcm smooth aje.. kire puas ati la.. antara hari yg paling produktif dlm idop aku.. :-)

aku kelua umah bukit jalil dkt2 kul 7am gak.. amik ayang kat seri kembangan.. pi brekfes dulu kat restoran serdang maju.. kedai mamak feveret.. sebelah south ct plaza.. kul 8.15 gak baru gerak pi johor..

aku saje kelua awal.. tanak rushing.. bawak kete pun maintain je 110.. kalo tak aku biase average 120 gak.. kete pun tak byk.. sampai tangkak dlm 9.45.. isi minyak.. terus gerak.. tak berenti2 lagik.. sampai segamat dekat2 kul 11..

sampai2 je objektif secondary yg pertama.. JAKEL.. carik kain utk hantaran tunang.. utk baju nikah.. memula bajet nak amik satin kelabu yg ala2 silver tu.. tapi ternampak lak yg kaler cekelat2 sket ala2 kaler waja metalik gitu.. belasah la ape lagik.. ayang amik kain lace skalik.. pastu carik gak songkok, telekung, samping & selendang tapi takde.. last2 dapat songkok & telekung aje kat kedai lain deret tu gak..

rupenye meel & famili dgn sedara mara pun tgh shopping situ.. so kitorang pakat jumpe kat situ je..

lepas tu sambung merayap kat fajar.. tapi takde hasil..

ayang ajak singgah umah paklong die.. tapi tak sempat gak.. last2 tukar baju kat petronas je..

dah siap tukar baju sume pi umah kenduri.. patut berarak kul 1.. tapi last2 kul 2 gak.. sebab famili die lambat sampai.. sbb shopping sakan.. hehehh..

aku merangkap pengapit.. kenduri ke 6.. tapi 1st time kat johor yg pakai adat johor.. yg tak tahan tu aku kene layan macik2 yg nak kutip tol.. mak aih.. dah le mak pengantin tak brief betui2.. tapi aku buat2 macho la.. walaupun ade sikit gigiel.. separa paniks gak tu.. tapi the rest ok la.. cume aku terpikir mcm mane la rupe aku dlm kemere video sepanjang majlis tu.. hehehh..

start lambat.. setel pun lambat.. kul 3.30 baru dapat melepaskan diri.. terus je pi umah tok ayang kat kemelah.. sampai dlm kul 4 gak.. selisih dgn tok harun kat tgh jalan.. die on the way pi mesjid.. tok pesah kat umah.. siap masak nasik lagi tu utk kitorang..

lepak2.. minum2.. makan2.. solat2.. tunggu tok harun.. kul 5.15 gak gerak.. kul 6.30 singgah tangkak beli sandal ayang.. masuk hiway aku belasah tekan gak.. nak kejarkan futsal angau kat ampang kul 8.. tapi sampai kul 9 gak.. jln jem..

sempat la layan futsal sejam.. lepas main pi makan2.. setel sume dekat kul 12 gak.. gile penat.. dah abih sume kitorang balik teruss.. TIDOOOO...

1 comment:

midot said...

tok pesah plak..tok besah lah :D
mmg seronok..rasa cam masuk explorace (betul ke spelling camni???) plak..
aku pun tak pernah make-up org, kena plak make-up si cayunk aku ni..
yelah, nak jadi pengapit..kenalah hencem2..
alhamdulillah, perjalanan ktorg selamat..
selamat pegi dan selamat sampai...