Monday, November 22, 2004

Allahyarham Mohammed Zaidi Abu Bakar

hari sabtu lepas sorang field engineer TLO eksiden & meninggal time tu gak.. name die zaidi.. kisahnye die ni ikut team precomm naik kapal Miclyn Surveyor buat keje kat Terengganu.. pastu weather tgh pickup.. so depa plan nak anchorage la kat KSB.. jadi depa turun hari sabtu tu.. plan nye nak naik balik kapal hari senin..

diorang yg blom lagi balik raye (kes raye atas kapal la) ni pun excited la nak balik kampung beraya walaupun 2 hari je dapat.. itu pun dah seminggu raye tu.. so depa pun sewa la van sebijik.. dlm van tu ber7.. dengarnye arwah ni sorang je TLO.. pastu ade sorang EMEPMI.. yg lelain Sigurrous.. subcon precomm kite..

nak dijadikan cite dekat2 area mentakab gitu van yg dibawak pada kelajuan biase (aku assume around 80-100 km/j la kot) meletup sebijik tayar belakangnye.. maka van yg sarat lagi berat tu lost kontrol la.. maka terlanggar divider dan bergulin2 la kenderaan tu..

org kata arwah ni dok belakang driver.. info yg memula dapat jenazah ni tak nampak la injured nye.. aku assume internal injuries la kot.. tak pun patah tengkuk ke.. tapi sumber2 yg lepas2 tu kata kepala die cedera teruk.. even masa kapan pun mcm basah2 je bantal die.. hmm.. tatau la.. dah ajal kan.. yg detail2 tu cara die meninggal je..

arwah ni meninggal sabtu mlm.. lepas2 maghrib rasenye.. ahad pagi dah ade kat umah parents die kat subang jaya.. solat jenazah lak lepas zuhur kat mesjid subang jaya depan subang parade tu.. kebumi lak kat jln ampang..

aku pegi mesjid tu.. tapi tak sempat lak.. masuk2 mesjid je diorang dah angkat nak bawak masuk van..

arwah ni muda lagik.. umo 31.. anak dah 2.. umo 2 & 3 thn.. kat opis aku tak penah pun borak ngan die.. mmg tak byk cakap pun orangnye.. kalo sape2 yg tak kenai muka die mcm cina sket.. join tlo pun awal tahun ni dari nippon..

semoga allah mencucuri rahmat ke atas roh nya.. aminn..

ni time die.. time kite camne la pulak agaknye ek..

1 comment:

7af said...

hari senin (22/11) aku ngan midot pegi visit si hairul sigurrous kat selangor medical center, shah alam.. nampak ok je mamat tu.. cuma lutut die yg mmg ade masalah problem tu la jadik makin teruk sket.. kene surgery la..

selain pada tu abg razali nampak muke luka2 byk gak.. siap kene masuk air lagik.. pastu abg khalid (yg drive van tu) lengan kiri die berbalut abih.. tatau le ape jadik.. selain diorang (termasuk sorang budak emepmi) sakit2 badan je.. tak luka pun.. dengarnye ade lagi sorang tak injured ape2.. tak admitted pun.. mcm tak caye je..

kisah dari mulut hairul tayar van tu pecah.. pastu lost control.. most of them tercampak keluar.. tapi selamat.. cuma arwah ni je yg buckled up.. still dkt seat die (co-pilot).. cuma yg malangnye kepala die terkeluar sket je kat tingkap tepi.. van tu terbalik sideway (mengiring).. dan tertindih dgn frame pintu tu dgn jalan.. darah byk kelua.. tapi ade heartbeat lagik la.. mintak tulun org2 yg lalu lalang pun takleh harap.. tapi diorang tulun gak la tegakkan van tu.. baru le bole alihkan arwah ni..

isk.. rase mcm takleh nak cite panjang lak.. aku post takat ni dulu la..